Afbeelding
Foto: PR

Fairtrade Week in Gooise Meren; gastcollege en nieuwe fashionroute

Natuur & Milieu

GOOISE MEREN - Nederland staat deze week weer in het teken van Fairtrade met de landelijke Fairtrade Week. In Nederland hebben 78 gemeenten de eervolle titel Fairtrade behaald, óók Gooise Meren is al jaren titelhouder. In al deze gemeenten is een burgerinitiatief actief om aandacht te vragen voor eerlijke handel. De fairtradecampagne laat zien dat het heel makkelijk is om bij te dragen aan een eerlijke wereld voor iedereen. Wereldwijd wordt op zaterdag 11 mei World Fair Trade Day gevierd.

Het lokale Fairtrade Team organiseert twee activiteiten rondom het centrale thema Fair Fashion. In het kader van World Fair Trade Day geeft het Fairtrade Team op woensdag 8 mei een gastcollege over Fair Fashion voor leerlingen van het Goois Lyceum. Wethouder Barbara Boudewijnse woont deze gastles bij. De les over Fair Fashion is ontwikkeld door de leden van het fairtradeteam. Daarnaast publiceert de lokale groep een nieuwe editie van de Fair Fashion Fietsroute. Deze route langs lokale duurzame modeadressen bestaat sinds 2021 en is volledig geactualiseerd. 

Beide activiteiten zijn erop gericht om meer bewustwording te creëren over de fashionindustrie en om te laten zien hoe je op een duurzame manier je kledingkast kan aanvullen en zo zelf kan bijdragen aan een schonere wereld. Kiezen voor eerlijke, duurzame mode betekent dat je modebewust kan zijn én je tegelijkertijd verzet tegen de onrechtvaardige verdeling van de welvaart in de mode-industrie.

Ook het verschil maken? Fairtrade Team Gooise Meren is op zoek naar versterking. Wil jij je sociale mediaskills, je schrijfvaardigheden, je hands on-mentaliteit of je organisatie kwaliteiten inzetten? Laat het weten via fairtradeteamgooisemeren@gmail.com en sluit aan.

Uit de krant