Afbeelding

Veranderde parkeerregels nog voor de zomer bekend

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Er moet nog voor de zomer bekend gaan worden welke parkeerregels er komend jaar moeten gaan gelden. Dat laat de gemeente weten.

Er wordt momenteel gewerkt aan een verbeterd parkeerreglement. Dat wordt gedaan omdat er nu per kern van de gemeente nog andere regels gelden. Er moet één reglement komen voor de hele gemeente. 

Er wordt met de regels gekeken naar waar welke regels gaan gelden en wat parkeren straks gaat kosten. Maar dat er straks één reglement gaat gelden voor de hele gemeente, betekent niet dat parkeren overal even duur gaat worden. "Het beleid moet vooral fair en begrijpelijk zijn, maar is tegelijkertijd ook toegesneden op de eigenheid van de diverse kernen in Gooise Meren. Muiden trekt met name toeristen en dagjesmensen, Bussum met name winkelend publiek en Naarden-Vesting heeft een regime met blauwe zone", zo laat de gemeente weten. 

De gemeenteraad geeft voor de zomer een klap op de regels. Volgend jaar wordt dan nog eens gekeken naar het parkeren rond Naarden-Vesting. 

Uit de krant