Stadsraad-onderzoek

Voorzitter Jeroen Hilbrink: ‘Door de enquête hebben we eigenlijk heel veel ruis en mening kunnen kanaliseren’

ma 22 apr, 12:00 · leestijd 3 minuten Buurt & Wijk
De resultaten van de enquête zijn inmiddels in het bezit van de gemeente Gooise Meren. Wethouder Mark Marshall (midden) nam deze van de Stadsraad in ontvangst.
De resultaten van de enquête zijn inmiddels in het bezit van de gemeente Gooise Meren. Wethouder Mark Marshall (midden) nam deze van de Stadsraad in ontvangst. Foto: © Bob Awick

Hij lacht: “We willen de ruimte met de gemeente vinden om aan te geven wat we belangrijk vinden voor de stad. Los van wat kan en niet kan. Zonder kaders te stellen. Want als de kaders direct op tafel liggen, valt de creativiteit weg. Maar, ook om de discussie met elkaar te kunnen voeren en de juiste balans te zoeken tot hoe ver we kunnen gaan. Moet Muiden echt autoluw en wat zijn de gevolgen van compleet afsluiten van het centrum ten opzichte van gedeeltelijk of alleen voor vergunningshouders, bewoners of horeca? Die discussie moet nog verder uitgekristalliseerd worden, maar door de enquête hebben we eigenlijk heel veel ruis en mening kunnen kanaliseren.”

Waar liggen de kansen en (on)mogelijkheden van een autoluwe vesting in Muiden? Dat was de vraag van de Stadsraad aan haar leden nu de gemeente Gooise Meren serieus..