Een buurtbewoner en wethouder Schimmel planten het groen in de bakken.
Een buurtbewoner en wethouder Schimmel planten het groen in de bakken. Foto: © Bob Awick

Opnieuw mooi bewonersinitiatief; Landstraat oogt nog vrolijker

Buurt & Wijk

BUSSUM - Aan het einde van de Landstraat en de gracht ligt een bestraat pleintje, hier zit een parkeergarage onder. Een inwoner die aan het pleintje woont had aan de gemeente gevraagd of er plantenpakken aan de brug konden worden gerealiseerd om de omgeving meer te vergroenen. Zo gezegd, zo gedaan.

“We vonden dit een goed initiatief, want dit hebben we eerder aan de voorkant van het gemeentehuis ook gerealiseerd”, laat een woordvoerder van Gooise Meren weten. De gemeente regelde de plantenbakken en de planten, en de inwoner en andere inwoners uit de buurt gaan het pleintje onderhouden en de plantenbakken verzorgen. Vandaag werd de bloemenbakken gevuld en de beheersovereenkomst getekend. 

Om de inwoners hierin te kunnen faciliteren, is de vrijwilligerscontainer in het leven geroepen. Deze container zit vol met materialen en gereedschap die vrijwilligers kunnen gebruiken voor hun initiatieven in de gemeente. Bij de start van een initiatief zorgt de gemeente dat de container klaarstaat. Als het initiatief afgerond is, dezelfde dag of de dag erna, wordt de container weer meegenomen en kan het bij het volgende initiatief worden ingezet.

Inwoners kunnen hun initiatief delen met de gemeente via   https://gooisemeren.nl/mijn-wijk/initiatief-aanmelden/. De gemeente denkt dan mee over wat er nodig is om het plan mogelijk te maken.

Uit de krant