Afbeelding
Foto: Rugby Club 't Gooi

Goois rugbytalent Joey Buskens overleden bij auto-ongeval

Familieberichten

NAARDEN - Het 20-jarige rugbytalent Joey Buskens is bij een auto-ongeluk in Frankrijk om het leven gekomen. De oud-inwoner van Hilversum en Kortenhoef, in het verleden actief bij Rugby Club ’t Gooi (Naarden), verhuisde enkele jaren terug vanwege het rugby naar dat land.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg bij het Zuid-Franse Albi. Naast Buskens kwam er een Fransman om het leven. Drie anderen raakten gewond. De Nederlandse rugbybond reageert verslagen op het nieuws. “Rugby Nederland wenst zijn familie, geliefde, (rugby)vrienden, teamgenoten en staf heel veel sterkte met dit immense verlies.”

Buskens startte als jeugdspeler bij Rugby Club Bulldogs (Almere) en kwam later uit voor Rugby Club ’t Gooi (Naarden). Vanuit hier maakte hij de stap naar Frankrijk; hij speelde twee seizoenen bij Stade Aurillacois en het huidige seizoen bij Sporting Club Albigeois. Ook kwam hij uit voor het Nederlands Herenteam U20 dat afgelopen najaar het Europees kampioenschap wist te winnen. 

HilversumsNieuws (toen nog Gooi en Eembode) sprak met Buskens, bijna drie jaar terug, vlak voordat hij vertrok naar Frankrijk. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


In het rugbystadion van Aurtillac speelde Joey Buskens twee seizoenen. 

Het bestuur van Rugbyclub ‘t Gooi uit Naarden hoorde zondag het tragische en onwerkelijke nieuws over Joey: “Joey leefde intens voor zijn sport en was hier enthousiast en gepassioneerd mee bezig. Als Joey in Nederland was, kwam hij graag naar de club en waren hij en zijn familie graag geziene gasten. In 2023 maakte Joey deel uit van het Nederlandse U20 team dat het Europees Championship won. Hiermee verschafte het Nederlands U20 team zichzelf een ticket voor de wereldkampioenschappen U20 deze zomer in Schotland. Helaas zal hij daar zijn opwachting niet maken. In gedachten zijn wij bij zijn ouders Marleen en Frans, zijn zus, broers, vriendin en verdere familie, zijn oud-teamgenoten van de Bulldogs, RC ’t Gooi en de Nederlandse jeugdselecties.” Het bestuur wenst nabestaanden heel veel sterkte.

Uit de krant