Afbeelding

Gemeente gaat zelf toch geen boetes opleggen

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente stapt af van haar plan om zelf boetes te geven als bewoners de regels overtreden. Er kleven te veel nadelen aan, zo laat het gemeentebestuur weten aan de raad. 

De gemeente had plannen om zelf boetes te geven voor 'kleine ergernissen' als wildplassen en het verkeerd neerzetten van afval. Een deel van deze boetes worden nu nog behandeld door agenten. De gemeente dacht door het overnemen van het werk meer geld te kunnen verdienen, maar nu blijkt dat er toch wat meer haken en ogen aan kleven. 

Teveel werk
Als de gemeente het werk van de politie overneemt, mogen agenten de bewuste boetes niet meer uitschrijven. Doordat de gemeente dan zelf wel een handhavingsplicht heeft, betekent dat dat er 24 uur per dag BOA's van de gemeente de straat op moeten om te handhaven. Daarnaast moet de gemeente alle boetes zelf gaan verwerken en dat geeft al met al teveel druk op het ambtenarenapparaat. 

De gemeente acht de kans klein dat de opbrengsten van de boetes opwegen tegen de te maken kosten. Het plan wordt daarom geannuleerd. 

Uit de krant