Afbeelding

VVD teleurgesteld over plots vertrek Jelmer Kruyt

Politiek

GOOISE MEREN - De VVD reageert teleurgesteld over het opstappen van Jelmer Kruyt. Dat laat fractievoorzitter Alexander Luijten weten.

De VVD kreeg vandaag te horen dat Kruyt opstapt en als eenmansfractie verder gaat. "We respecteren dat besluit, maar het blijft bovenal heel erg spijtig", zo zegt Luijten. "Het heeft ons wel een beetje verrast, want we hebben over de kwestie met elkaar gesproken. We hadden de hoop dat het nog goed zou komen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een VVD-raadslid zich afsplitst en ik hoop het ook nooit meer mee te maken."

'Anders denken en stemmen moet gewoon kunnen'
De VVD-fractievoorzitter heeft vooral problemen met de door Kruyt gegeven reden voor het vertrek. "Er wordt gezegd dat wij hem geen ruimte geven om zijn eigen mening te uiten en anders te stemmen. Dat is pertinent onjuist. Natuurlijk is het jammer als we binnen de VVD-fractie over bepaalde punten anders denken en stemmen, maar dat moet gewoon kunnen. Dat zullen we nooit tegenhouden."

Het steekt Luijten dat Jelmer Kruyt als eenmansfractie verder gaat. "Dat recht heeft hij wel, maar dat hij zijn zetel meeneemt is absoluut niet netjes."

Uit de krant