Afbeelding
Foto's

Han ter Heegde geïnstalleerd als burgemeester Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - Han ter Heegde kan vanaf nu echt aan de slag als burgemeester van Gooise Meren. De kersverse burgemeester werd vanavond geïnstalleerd. 

Han ter Heegde werd vanavond beëdigd door de Commissaris van de Koning, Johan Remkes. Nadat de burgemeester de eed had afgelegd, kreeg hij het ambtsketen van de gemeente omgehangen door locoburgemeester Miriam van Meerten. Vertrekkend burgemeester Albertine van Vliet overhandigde Ter Heegde de voorzittershamer van de gemeenteraad. De kersverse burgemeester werd vanavond toegesproken door Alexander Luijten, de voorman van de vertrouwenscommissie, en burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum.

Burgemeester Ter Heegde nam zelf eveneens het woord. De burgemeester noemde het een voorrecht om als burgemeester van Gooise Meren aan de slag te gaan en vertelde al een appartement te hebben gekocht. "Dan hoeft dat in ieder geval al géén bron van discussie te worden", grapte Ter Heegde verwijzend naar het geruchtmakende vertrek van de Bussumse burgemeester Henk Heijman. De kersverse burgemeester gaf daarnaast aan te trappelen om aan de slag te gaan. 

Han ter Heegde: ervaren bestuurder
Han ter Heegde werd afgelopen november voorgedragen door de gemeenteraad. Han ter Heegde was de afgelopen twaalf jaar de burgemeester van Heerhugowaard en was daarvoor burgemeester van Langedijk.

Waarnemend burgemeester Albertine van Vliet vertrekt
De komst van burgemeester Ter Heegde betekent vanzelfsprekend het vertrek van waarnemend burgemeester Albertine van Vliet. Ze was afgelopen jaar de burgemeester van Gooise Meren. Veel bezoekers kwamen haar vanavond nog één keer een handje schudden. 





Uit de krant