Afbeelding
Video

Burgemeester Ter Heegde: 'Eén gemeente, maar de kernen moet je versterken'

Politiek

GOOISE MEREN - Burgemeester Han ter Heegde gaat de komende jaren aan de slag om Gooise Meren verder op de kaart te zetten, maar hoopt vooral ook dat de kernen van de gemeente verder versterkt worden. Dat zegt de kersverse burgemeester tegen GooiTV. 

De burgemeester stelt dat de bewoners amper wat hoeven te merken van de fusie tot Gooise Meren. "Het moet met een fusie zo zijn dat er een soort ambtelijke of politieke saus over de woonplaatsen komt. Daar moeten we de komende jaren ook verder aan werken. Verder blijven Muiders zich gewoon Muider voelen en Naarders gewoon Naarder. De aparte kenmerken hebben hun karakter. Dat moeten we behouden en versterken", zo stelt Ter Heegde. 

Al verhuisd naar Bussum
Han ter Heegde vertelde woensdag al verhuisd te zijn naar Bussum, de burgemeester heeft een appartement gekocht. "Ik heb voor Bussum gekozen, zodat ik straks gewoon op de fiets naar het gemeentehuis kan en overal dichtbij ben."

Straks eenmaal gesetteld gaat Ter Heegde ook weer het hockeyveld op. "En omdat ik alles graag op de fiets doe zal ik waarschijnlijk voor Gooische of HC Naarden gaan kiezen. Ik moet nog een keuze maken. Het hangt er vooral ook vanaf waar ze nog plek hebben in een veteranenteam", lacht Ter Heegde.

De gehele reportage van GooiTV

Uit de krant