Afbeelding

Wethouders houden hun posten, geen extra uren voor Franx

Politiek

GOOISE MEREN - Er gaan geen wethouderstaken herverdeeld worden. Dat laat het gemeentebestuur weten nadat de PvdA woensdag met een plan daartoe kwam. 

De PvdA probeerde vooral wethouder Jan Franx (VVD) aan meer uren te helpen. Dat mocht aan de ene kant opvallend worden genoemd, omdat het niet vaak gebeurt dat een oppositiepartij zo opkomt voor een wethouder van een andere partij. Aan de andere kant staat vast dat Franx al veel langer kan rekenen op steun van de hele gemeenteraad. Met zijn ervaring en heldere aanpak van de meest ingewikkelde dossiers heeft Franx zich ontpopt tot een zeer gewaardeerde wethouder, zowel door de politiek als door de burgers. 

Franx verhuist graag naar Gooise Meren, maar dat kan nu niet
Wethouder Jan Franx heeft echter een parttime aanstelling. Daar hoopte de PvdA wat aan te doen. De wethouder heeft meermaals aangegeven graag naar Gooise Meren te verhuizen, maar vanwege zijn beperkte aanstelling is dat niet rendabel. Volgens de PvdA was het gezien de omvang van zijn portefeuille en de waardering voor zijn werk niet meer dan logisch dat de wethouder meer uren zou krijgen. 

Toch blijft alles zoals het is. De coalitiepartijen en de andere gemeenteraadsleden deelden de waardering voor het werk van Franx. Maar als er met wethoudersposten en uren geschoven moet worden, dan moet het gemeentebestuur dat echt zelf bepalen, zo klonk het. Een herschikking is niet aan de orde. "Het college rooit het zo", zo oordeelde wethouder Miriam van Meerten. 

Uit de krant