Afbeelding
Foto: jessica de jong

Parkeerreglement moet er komen, maar er wordt nog veel gemopperd

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Er komt één parkeerreglement voor de hele gemeente. Of bewoners, bezoekers en ondernemers blij moeten zijn met het gepresenteerde plan, daar wordt door flink wat raadsleden aan getwijfeld. 

In de vier kernen zijn er nu nogal wat verschillen. In Bussum moet er op veel plekken in en rond het centrum betaald worden om te parkeren, in Muiden in het centrum ook en in Naarden is de blauwe zone heilig. De Naarders kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen. Daar blijft de blauwe zone, in ieder geval volgens dit plan, gelden.

Veel straks anders
Er moet heel veel gaan veranderen. Een paar voorbeelden. Rondom station Naarden Bussum wordt het grootste deel vergunningparkeren. In Muiden vervalt de mogelijkheid om met een blauwe kaart te parkeren op plekken voor vergunninghouders. In Bussum gaan de parkeertarieven in de straat omhoog en in de parkeergarages wordt het goedkoper. Bij Het Gewest in Bussum wordt de invoering van vergunningplekken teruggedraaid. Er komt daar weer betaald parkeren. Voor wie nu een parkeervergunning heeft verandert er niet veel. Behalve bedrijven in het centrum van Bussum, die nu meer dan drie vergunningen hebben kunnen er wel eens op achteruit gaan.

Veel gemopper
Er werd wel flink gemopperd door de raadsleden op de plannen. En er zijn twijfels of de plannen wel goed zijn.

Dat er wat moet gaan gebeuren staat vast. De gemeente Gooise Meren moet namelijk voor de zomer één parkeerreglement hebben voor de gemeente, dat moet volgens de wet twee jaar na de fusie. Met dat in het achterhoofd riepen enkele raadsleden op om eerst de regels gelijk te trekken en goed te keuren en pas daarna aan nieuw beleid te werken. 

De gemeenteraad velt later deze maand haar oordeel over de parkeerplannen. 

Uit de krant