Afbeelding
Foto: Filmhuis Bussum

Matthäus-Passion van Naarden op witte doek

Kunst & Cultuur

BUSSUM - Filmhuis Bussum vertoont op Goede Vrijdag - 29 maart - om 10.45 uur de ‘Matthäus van Naarden’. Een filmregistratie van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk Naarden, onder leiding van Jos van Veldhoven. 

Deze ‘lokale’ uitvoering door de Nederlandse Bachvereniging is jaarlijks een van de culturele hoogtepunten en wordt onder andere bezocht door leden van de regering. In 2021 is de Matthäus van Naarden, zoals hij in de volksmond heet, zelfs bijgeschreven als immaterieel erfgoed in Nederland.

De Nederlandse Bachvereniging viert dit jaar het 10-jarig bestaan van ‘All of Bach,’ een ambitieus videoproject met als doel alle werken van Bach op te nemen en gratis met de wereld te delen. Dit jubileum is een mooie aanleiding om deze in 2014 gemaakte opname van de legendarische Matthäus-Passion te vertonen en biedt Bachliefhebbers de kans om - vanuit een comfortabele stoel - van dit meesterwerk te genieten. In de pauze trakteert Filmhuis Bussum alle bezoekers van de Matthäus-Passion op paasbrood. 

Tickets voor deze voorstelling zijn te koop aan de kassa en via de website van Filmhuis Bussum.

Afbeelding