Afbeelding
Foto:

Maak je woning áf met de mooiste raambekleding

De aankleding van een nieuwbouwwoning, een frisse wind door het bestaande interieur, een andere look creëren: er kunnen meerdere redenen zijn waarom je op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie. Het is leuk om met de laatste trends mee te gaan, maar het belangrijkst is dat wat je kiest, bij jou past.

Gordijnen

Kies je voor gordijnen? Dan zijn er een paar opvallende (terugkerende) trends:

• Laat ze nonchalant en lang op de grond hangen. Zo vormen ze echt een aanvulling op je interieur. Door de langere lengte ontstaat een ongedwongen en toch stijlvolle sfeer.

• Kies voor velours: diepe, warme kleuren met een mooie glans geven het interieur een luxe uitstraling. Daarnaast zorgen ze voor een goede verduistering.

• Lichtdoorlatende gordijnen, ideaal als je wilt genieten van privacy, maar de ruimte niet wilt verduisteren. Ze remmen zonlicht af, maar zorgen wel dat de kamer goed verlicht blijft. Wil je ‘s avonds meer privacy, combineer ze dan met een rol- of plisségordijn. Zo bepaal jij zelf op welk moment van de dag je meer of minder wilt (laten) zien.

Natuurlijk

Natuurlijke elementen komen steeds meer terug in het interieur. Of je nu een robuust houten of strak betonnen vloer hebt, retro of industriële meubels... houten of bamboe jaloezieën of shutters passen hier perfect bij! Ga voor een natuurlijke tint en kies voor een versie waarbij de nerf zichtbaar is.

Opvallend versus rustig

Raamdecoratie maakt het interieur af en is vaak de eyecatcher. Mag het voor jou opvallend? Ga dan voor raamdecoratie in een contrastkleur of kies voor een bijzonder materiaal. Liever meer ingetogen? Kies dan voor rustige kleuren en exclusieve, comfortabele en transparante materialen. Wat je ook kiest, het gaat om jouw smaak! Als je niet goed weet welke kleur goed past binnen jouw interieur dan kun je altijd eerst gratis kleurstalen aanvragen.

Ruimte opsplitsen

Een grote kamer opdelen in een leef- en werkruimte? De keuken aan het zicht onttrekken of een apart (speel)hoekje maken voor de kinderen? Dit is eenvoudig te realiseren door paneelgordijnen te plaatsen. Bevestig een rail aan het plafond waarin de panelen eenvoudig verschoven kunnen worden; zo heb je in no time een praktische roomdivider!


 FOTO: www.luxaflexpress.nl