Eric Hurink maakt de podcast.
Eric Hurink maakt de podcast. Foto: PR

OldStars blijven fysiek en sociaal fit met eigen podcast door Laarder Eric Hurink

Algemeen

REGIO - Nu de mogelijkheid ontbreekt om elkaar vanwege het coronavirus in groepsverband te ontmoeten zet het Nationaal Ouderenfonds met haar OldStars in op waardevol contact op afstand. Speciaal voor deze sportieve doelgroep is een podcast, OldStars Radio, gelanceerd die door de OldStars zelf wordt gemaakt. Het levendige programma met vaste segmenten is er volledig op gericht om ouderen ook in deze tijd vanuit huis met elkaar in verbinding te brengen en fysiek fit te houden.

Sinds kort maakt OldStar en Laarder Eric Hurink, met ondersteuning van diverse OldStars door heel Nederland, de uitzendingen. "Zeker in deze tijd is het van belang dat ouderen, en specifiek OldStars, een uurtje ontspanning krijgen", zegt hij. "Daarnaast is het een uitgelezen kans om sportieve tips en verhalen over het verenigingsleven met elkaar te delen."

Ronald de Boer

In de podcast zijn een aantal vaste rubrieken opgenomen, met gevarieerde aandacht voor bewegen, muziek en verhalen van OldStars en ambassadeurs. In aflevering 3 vertelt bijvoorbeeld Ronald de Boer over de tennismarathon en Ben Haverkort over de acties van FC Emmen voor ouderen.

Beweegtips

Naast de verhalen en beweegtips die via OldStars Radio worden verspreid zijn er nog veel meer inventieve manieren ontstaan om gezamenlijk als OldStars team met elkaar te bewegen, nu dat tijdelijk niet meer buiten kan. Zo heeft PSV OldStars de 'Virtuele Sportkantine' opgezet waar via het videocommunicatie-programma Zoom virtuele trainingen worden gegeven. PSV OldStars, zoals Harry Lubse en Peter Cocu, blijven op deze manier met elkaar in contact en ook als team met elkaar in beweging. PSV OldStar Joop Spijker zegt hierover: "Als team met elkaar in beweging blijven is ontzettend belangrijk. Het gaat dan niet eens zozeer om fysieke beweging maar om de verbinding die tussen mensen blijft bestaan. Het succes van de virtuele kantine geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het sociale contact is voor de OldStars."

OldStars Radio is te beluisteren via de OldStars website, Spotify of via Anchor FM.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant