Afbeelding
Foto: GMB
foto’s

Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo

Algemeen

NAARDEN - Gooise Meren Beweegt (GMB) ging vandaag met de Scholen Tour langs op de Vitusmavo in Naarden. “Wij hebben de leerlingen - samen met diverse maatschappelijke, ondersteunende en bewegende organisaties - een belevenissendag aangeboden”, vertelt Goois Meren Beweegt-woordvoerder Sabina Banda. 

“Toen de scholen weer open gingen en steeds duidelijker werd wat de impact van de coronacrisis op onze jongeren is, staken wij in Gooise Meren de koppen bij elkaar om de jongeren weer op de goede weg te helpen. De buurtsportcoach en JOGG-regisseur bedachten daarom de Scholen Tour; een combinatie van doe-activiteiten, workshops en informatie op posters/banners/filmpjes van onder andere Versa Welzijn, STAD Gooi, Voedingscentrum, gemeente Gooise Meren, Meldpunt discriminatie, 3X3 basketbal, Maatjes Project, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Gooise Meren Beweegt. Voor de eerste- en tweedejaars scholieren trekken de deelnemende instanties alles uit de kast om in veertien ronden de scholieren mee te nemen in allerlei interessante, prikkelende, uitdagende en sportieve activiteiten en workshops in en rondom de school.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: GMB

Vitus Festival

Begin juni konden leerlingen van het Vitus College Bussum al kennismaken met een lightversie van de Scholen Tour tijdens het Vitus Festival. Dit festival was een groot succes. Voor de deelnemende instanties van de Scholen Tour tevens een mooie mogelijkheid om proef te draaien voor de Scholen Tour op de Vitusmavo. Ook andere schoolleiders en organisaties hebben inmiddels al interesse getoond in de Scholen Tour. “Een aantal van hen heeft de pilot op de Vitusmavo dan ook bezocht om te zien of ook zij deel uit willen maken van dit mooie project; dan wel als samenwerkingspartner dan wel als ontvanger. Op dit moment zetten we laatste puntjes op de i om alles in goede banen te laten lopen!”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: GMB

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt bestaat uit Sportverenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches, een JOGG-regisseur en regisseur Gezonde leefstijl volwassenen & senioren. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Silent disco. - STAD Gooi


 Foto: GMB

Sportfondsen Gooise Meren zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Gooise Meren Beweegt, JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant