Robert Mulder is kantoorleider in Bussum.
Robert Mulder is kantoorleider in Bussum. Foto: Pepijn Leupen

Opening Schuitema Hoekstra en van Eck Bussum: ‘Ontzettend enthousiast om dit makelaarskantoor te openen’

Bedrijven

BUSSUM - De nieuwe vestiging van Schuitema Hoekstra en Van Eck Makelaars is op 2 juni j.l. geopend in Bussum. Robert Mulder, geboren in Hilversum en opgegroeid in Bussum, heeft de nieuwe vestiging onder zijn hoede genomen: “Ik ben ontzettend enthousiast om in mijn eigen woonplaats dit makelaarskantoor te openen!” 

Het kantoor komt voort uit een samenwerking tussen de twee makelaarskantoren Schuitema Makelaars en Hoekstra en Van Eck Makelaars, die twee jaar geleden werd aangegaan. Aangezien de samenwerking direct erg goed verliep, werd de afgelopen tijd toegewerkt naar het nieuwe kantoor aan de Huizerweg 12A. 

Robert Mulder vervult de functie van kantoorleider in de nieuwe vestiging. Hij begon in 1998 in de makelaardij, bij een kantoor in Naarden. Mulder rondde zijn opleiding af en is sinds 2008 gecertificeerd makelaar. Vervolgens was hij lange tijd werkzaam bij een makelaarskantoor in Almere, maar het prikkelde om terug te gaan naar ‘t Gooi. Hij was dan ook meteen ontzettend blij toen hij op 1 februari dit jaar werd gevraagd voor deze functie bij Schuitema Hoekstra en Van Eck Makelaars. “Ik heb hier nog meer binding met de klant. De markt binnen ’t Gooi spreekt me daarnaast heel erg aan.” 

Mulder merkt dat hij niet de enige is die op den duur de weg terug heeft gevonden naar ’t Gooi. “We zien een steeds grotere vraag vanuit Amsterdam naar regio ’t Gooi.” Hij begrijpt dat wel: “De ligging is heel goed bereikbaar en het is een fijne plek voor kinderen om op te groeien.” Dat is dan ook de reden dat Mulder al lang en plezierig met zijn gezin in Bussum woont. 

Bereikbaarheid en digitaal
Schuitema Hoekstra en Van Eck maakt deel uit van makelaarsgroep Vivantus. Hier wordt met ruim driehonderd medewerkers met verschillende expertises onder één dak samengewerkt. De nieuwste technieken en inzichten worden vertaald tot een persoonlijke benadering op lokaal niveau. “Daarnaast onderscheiden we ons door persoonlijk contact. Als het kantoor gesloten is, zijn we tot 20.00 uur gewoon nog telefonisch bereikbaar.” 

Daarnaast zijn veel werkzaamheden gedigitaliseerd, waardoor het kantoor zelfs ná 20.00 uur nog bereikbaar is via de chatfunctie. “Klanten kunnen zelfs online, in mijn agenda, een afspraak inplannen!” Dit zorgt ervoor dat er op korte termijn afspraken gemaakt worden en de ver- en aankoop van een huis soepel verloopt. “Dat is echt uniek bij ons”, vertelt Mulder.

Vertrouwen
Mulder vindt het belangrijk om de verkoop van een huis te behandelen alsof het je eigen huis is: “Ik heb geduld voor de verkoper en neem de tijd voor de potentiële koper. De klanten geven jou als makelaar het vertrouwen om voor hen de taak van de verkoop of aankoop te vervullen, dus betrokkenheid is heel belangrijk”, legt Mulder uit. “Even een berichtje of feedback geven - zelfs in het weekend - wordt door onze klanten enorm gewaardeerd.”

Vertrouwen komt ook terug in de manier waarop het personeel met elkaar omgaat, gaat hij verder. Het team is op de verschillende locaties altijd bereikbaar om klanten te woord te staan. “Ik vind al het personeel even belangrijk en er moet gewoon een klik zijn. Als je het vertrouwen in elkaar uitspreekt, dan wordt het op de werkvloer ook leuk.” 

Uirdaging
De nieuwe vestiging is nu bijna twee weken open en Robert Mulder heeft het nu al ontzettend naar zijn zin. “Ik ben ontzettend blij om het makelaarsvak in mijn eigen woonplaats uit te oefenen.” De uitdaging in de nieuwe vestiging motiveert enorm: “Ik ga met een lach naar mijn werk” Tegen mensen die nog geen klant zijn, zou Mulder willen zeggen: “Nodig mij uit en kom ervaren hoe wij werken. Wij onderscheiden ons in het enthousiasme en het persoonlijke contact. Ik ga graag de uitdaging met je aan wat betreft de verkoop of aankoop van een huis.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant