Krantenbezorgster Mia loopt met plezier onze krant in Muiden.
Krantenbezorgster Mia loopt met plezier onze krant in Muiden. Foto: Bob Awick

‘Krantenbezorg-ster’ en architect in spe Mia bezorgt onze krant in Muiden: ‘Lopen is sneller!’

Buurt & wijk

MUIDEN - De enthousiaste en creatieve Mia (15) uit Muiden bezorgt onze krant in wijk de Werven en omgeving. Wij zijn blij met haar, want niet alleen kunnen mensen rekenen op hun wekelijkse krant, maar ook op een knappe glimlach. 

En die glimlach werd laatst nog beloond. “Er werd mij opeens 5 euro in de hand gedrukt!”, vertelt ze. Een deel van de opbrengsten uit haar werk gaat in haar kostuum voor Comic Con, de andere helft gaat naar haar toekomst. Deze verstandige meid is op haar toekomst voorbereid. Dat is te horen.

Hoe kwam je bij onze krant terecht? “Ik had geld nodig en zag een advertentie. Toen heb ik me daarvoor meteen ingeschreven. Vanaf dat moment mocht ik elke woensdag lopen. In het begin deed ik alles met de fiets, maar eigenlijk is lopen sneller. Dus ik gooi alle kranten in mijn schooltas. Ik loop het meest in de avond, na het avondeten.”

Vind je het leuk? “Van te voren heb ik vaak geen zin, maar als ik eenmaal bezig ben, is het heel relaxt. De oortjes in en muziek luisteren. Ik heb eigenlijk nog nooit vervelende situaties meegemaakt. Op een agressieve hond na, maar dat liep goed af. De meeste mensen zijn blij met het tijdstip en ze zwaaien van achter hun ramen naar me, erg leuk. Het is een rustig baantje. Niet vervelend om te doen. De eerste keer is het vele lopen wennen, maar dat gaat al heel snel. Je leert je buurt beter kennen.” De helft van de opbrengsten van het krant lopen gaat in de spaarpot voor Comic Con, een beurs voor liefhebbers van films, series, cosplay, games, comics en ontmoet bekende acteurs. Het is standaard dat de bezoekers er verkleed heen gaan. “En de andere helft moet ik apart zetten voor m’n toekomst!”

Mia wil later architect worden. Daarom volgt ze vanaf volgend jaar natuur & techniek profiel op de havo in Weesp. Daar fietst ze elke schooldag naar toe. “Een van mijn lievelingsvakken is biologie, dat kan ik overigens goed gebruiken als architect.” Ze werkt naast de krant lopen ook in de lokale snackbar, twee avonden per week. “De combinatie werkt goed, ik ga er sowieso nog een tijdje mee door.” 

Tot slot staat Mia erop dat er ook nog een dikke shout out in het verhaal komt. ”Dankjewel mam en Minoe voor het helpen bij mijn krantenwijk!” 

Wil jij ook bezorger worden? Dan ben je van harte welkom. Kijk snel op www.bussumsnieuws.nl/bezorger.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant