Foto: Sjoerd Stoop

Schaatsfestijn op Schoutenwerf goed begonnen

  Buurt / wijk

MUIDEN - De schaatsbaan op de Schoutenwerf wordt goed bezocht door jong en oud. Niet alleen om te schaatsen, maar ook voor de andere activiteiten.

"Tijdens de officiële opening, afgelopen zondag met een dj, was het ontzettend druk. Er waren veel kinderen op de schaatsbaan en de ouders stonden aan de kant met een glaasje glühwein gezellig met elkaar te praten", vertelt Marleen Beishuizen.

IJshockey
"We organiseren nog meer activiteiten. Op de maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur kun je komen ijshockeyen en op de donderdag vanaf 18.00 uur is er schaatscurling. Hoeveel schaatsers er in een team zitten maakt niet uit, maar je moet je wel aanmelden als team. We zijn ook bezig om een clinic te regelen met de Nederlandse Curling Bond.

Kersttafelmarkt
Op zaterdag 15 december is er van 14.00 tot 17.00 uur een kersttafelmarkt waar je kerstcadeaus kunt kopen." Voor kinderen zijn er ook leuke activiteiten zoals de 'Frozen'-middag. "Alle meisjes kunnen komen schaatsen in een prinsessenjurk en vanaf woensdag 12 december is er vanaf 14.00 uur een knutselmiddag in de verwarmde tent. Als je klaar bent met knutselen of schaatsen kun je aanschuiven aan de 'aanschuiftafel' voor bijvoorbeeld kaasfondue of stamppot. En waar de kinderen voor in de rij staan, is de adventskalender. Elke middag kan een meisje of jongen een luikje openen en krijgt dan het cadeautje."

Meer berichten