Omstreden bouwplan Meijerkamplaan mag voorlopig doorgaan

  Buurt / wijk

BUSSUM - De Raad van State vindt het niet nodig om de zojuist gestarte bouw van een uitbouw aan de Meijerkamplaan in Bussum nu stil te leggen. Dat heeft de Raad woensdag beslist in een spoedprocedure die door omwonenden was aangespannen.

Volgens de omwonenden gaat het om een ongekend bouwproject dat het aanzien van de buurt zal veranderen en een gevaarlijk precedent schept. Maar volgens de Raad zijn die belangen van minder gewicht dan het lijkt. "De impact van het bouwplan op de omgeving lijkt beperkt te zijn", oordeelt de voorzieningenrechter van de Raad. En daarom vindt die dat het bouwplan van de initiatiefnemer niet hoeft te wijken voor de belangen van de buurt en de omwonenden.

Geen aantasting privacy
De voorzieningenrechter ziet ook geen reden om de verleende bouwvergunning te schorsen vanwege aantasting van de privacy van de buren. Aan de ene kant van de uitbouw zitten geen ramen en aan de andere kant zit het raam zo hoog dat vanuit dat raam niet naar buiten kan worden gekeken. En bij een ander raam is wel uitzicht mogelijk, maar daar staat weer bebouwing in de weg.

De voorzieningenrechter wijst wel op het eigen risico dat de initiatiefnemer nu heeft genomen door de bouw al te starten. De Raad gaat alle ingediende bezwaren later nog eens uitgebreid behandelen in een zogeheten bodemprocedure. Als de Raad dan de vergunning alsnog onderuit haalt, bestaat de kans dat de aanbouw moet worden gesloopt.


Meer berichten