Thomas de Graaf (links) en Max Verdoes kunnen niet wachten op ene skatepark in Muiden.
Thomas de Graaf (links) en Max Verdoes kunnen niet wachten op ene skatepark in Muiden.

Muider jongeren willen cool skatepark

  Buurt / wijk

MUIDEN - Om goed te kunnen skaten moeten ze nu naar Bussum of zelfs naar Utrecht of Amsterdam. Maar een groep jongeren in Muiden wil dichter bij huis de verschillende kunsten vertonen. Daarom is er op zondag 8 maart een skate-event bij Restaurant Gieling in Muiden: de Katercup.

"Ik denk dat er in Muiden echt wel animo voor is", zegt de 12-jarige Thomas de Graaf. Hij is samen met Max Verdoes (13) en Frederik Smelt (14) één van de initiatiefnemers van dit evenement. Tijdens Katercup willen de jongens zoveel mogelijk handtekeningen inzamelen om de gemeente ervan te overtuigen dat de realisatie van een skatepark in Muiden écht nodig is. "In Muiden zijn namelijk veel slechte straten en is veel ongelijk", aldus Thomas.

In het voorjaar van 2019 begonnen de jongens met het inzamelen van handtekeningen voor een skatepark in de buurt. Nadat zij met een groep jonge skaters de voorpagina van de website van het NOS Jeugdjournaal haalden, besloten zij de petitie, die toen al 170 handtekeningen opleverde, nog groter aan te pakken. De gemeente is ondertussen op de hoogte van de plannen en er zijn al gesprekken over de invulling, vertelt de skater. "Dat is best saai, het gaat vaak over bedragen."

Niet saai is de Katercup zelf. Die dag vanaf 14.00 uur releasen de jongens hun eigen promofilm. Ook delen zij hun plannen voor het skatepark en lanceren zij de website waar de petitie op kan worden getekend. De lancering eindigt met een vette skatewedstrijd waar alle buurtbewoners, jong en oud, ervaren en onervaren, aan mee mogen doen. 

De jongens hebben allerlei lokale ondernemers bij hun project betrokken, die de Katercup volledig supporten. En om niet alleen de buurtbewoners, maar ook de gemeente in te laten zien dat skaten tof is, dagen de jongens burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren uit om op een board te stappen en deel te nemen aan hun wedstrijd.

Meer berichten