Foto: Bob Awick

Verkeersexamen gaat door in aangepaste vorm

  Buurt / wijk

MUIDEN - Het traditionele verkeersexamen voor groep 7 van de basisscholen in Gooise Meren gaat dit jaar door in aangepaste vorm. Vanwege de coronacrisis is besloten dat leerlingen in groepjes van maximaal dertig personen bijeenkomen om vervolgens individueel per fiets een parcours door de wijk af te leggen. 

Ouders en vrijwilligers zitten langs de route om te kijken of de leerlingen zich wel aan de regels houden. In totaal leggen ruim vierhonderd leerlingen van groep 7 van diverse basisscholen het examen af. Leerlingen van de Juliana Brandsmaschool, de Vondelschool en de Julianaschoolaan de Kwartellaan bijten om 2 juni om 9.00 uur het spits af. Startpunt is het parkeerterrein naast Spant! aan de Abr. Kuyperlaan in Bussum. Ook op 3 juni vertrekken Bussumse scholieren vanaf deze locatie. 

Op 4 juni is het de beurt aan de scholieren uit Naarden. Zij starten om 9.00 uur vanaf het grasveld aan de Van Limburg Stirumlaam in Naarden (tussen nummer 67 en 97). Op de laatste dag fietsen Muider leerlingen (St.Jozefschool, PC Hooftschool) hun parcours. Zij starten vanaf de Mariahoeveweg (Parking 2 Lange Muiderweg). 

Verkeerswethouder Nico Schimmel is op 3 juni van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig op de startlocatie bij Spant! om de kinderen te steunen.

Meer berichten