Afbeelding
Foto: Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren is tweede Buurtsporthuis rijker

Buurt / wijk

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren is sinds vandaag een tweede Buurtsporthuis rijker. Het is een samenwerking tussen de Bussumse voetbalclub BFC en de buurtsportcoach om de velden aan de Meerweg in de ochtend te benutten voor buurtbewoners. 

Ook niet-buurtbewoners, die graag buiten sportief op eigen niveau willen werken aan conditie, kracht, lenigheid en aan hun algehele conditie, kunnen hier terecht. Daarna is er - volgens de coronaregels - gelegenheid voor koffie of thee, een praatje en gezelligheid. 

De buurtsportcoach zet ‘bewegen’ graag in als middel om mensen weer te verbinden of te laten ontdekken dat het ook leuk en gezellig kan zijn met elkaar te bewegen, elkaar te stimuleren en te werken aan gezondheidswinst.

Ook bij NVC

De samenwerking tussen de buurtsportcoach en een vereniging heeft eerder al tot een succes geleid. Vijf jaar geleden startte het eerste Buurtsporthuis bij NVC. Helaas kon dit afgelopen voorjaar niet gevierd worden, maar afgelopen op donderdag werd bij dit heugelijke feit stilgestaan. Na de training op het veld - met een straffe wind en een mooi zonnetje - was er koffie en een welverdiend stukje taart. De oudste deelnemer vertelde dat hij 90 jaar is en nog steeds elke week met plezier naar de training van Carola komt. De trouwe deelneemster van het allereerste uur weet zich vitaal te houden door deze functionele lessen in de buitenlucht te volgen naast haar roeiapparaat thuis.

Elkaar ontmoeten en bijpraten onderling is zeer belangrijk. Dat een vereniging in die vrij simpele behoefte kan voorzien, blijft niet onopgemerkt. In de gemeente zijn gelukkig nog meer verenigingen nieuwsgierig geworden naar het concept en de buurtsportcoaches van Gooise Meren Beweegt staan te trappelen om dit samen op te pakken. 

Trainingen

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend een keer kijken in Naarden of Bussum. Bij Buurtsporthuis BFC is elke dinsdag om 9.15 uur inloop, om 9.30 tot 10.30u training en tot 11.00 uurkoffie/ thee . Informatie: Joost, 06-24732518. Bij Buurtsporthuis NVC is elke donderdag om 10.00 uur inloop, van 10.30 tot 11.30 uur training en tot 12.00 uur koffie/thee. Informatie: Carola, 06-44003953.

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt bestaat uit sportverenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Het team van Gooise Meren Beweegt is onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.

Kijk voor meer informatie op de nieuwe website: www.gooisemerenbeweegt.nl

 

Uit de krant