Zo gaat de entree van station Naarden-Bussum eruit zien.
Zo gaat de entree van station Naarden-Bussum eruit zien. Beeld: ProRail

ProRail start volgende maand met vernieuwen van entree station Naarden-Bussum

Buurt / wijk

BUSSUM - ProRail start volgende maand met de aanleg van de nieuwe westelijke toegang van het station Naarden-Bussum. In juni 2022 kan de vernieuwde toegang in gebruik genomen worden.

Afgelopen juli is het nieuwe P+R terrein bij het station in gebruik genomen en het oude buiten gebruik gesteld. Auto parkeren kan nu dus op het nieuwe terrein aan de westzijde van het station. Het oude terrein wordt opnieuw ingericht.

John Nieuwstad, bouwmanager van ProRail vertelt: “De westkant van het station wordt opnieuw ingericht en de nieuwe entree draagt bij aan de toegankelijkheid van het station. Het station wordt beter bereikbaar en men kan straks vanaf de westzijde zo de perrons op lopen.”

Aannemer Reimert gaat vanaf oktober 2021 aan het werk tot juni 2022. De oude fietsenstalling met negenhonderd plekken wordt verplaatst en er komen zeshonderd extra plekken bij. Er worden groenvoorzieningen aangelegd en de straten worden aangesloten op de vernieuwde toegangsweg van het station. Hier komt een Kiss & Ride strook, een nieuw voorplein en directe toegang naar het perron.

Halverwege oktober wordt gestart met de inrichting van het bouwdepot en ketenterrein. Eind oktober wordt begonnen met het aanpassen van de Parallelweg en volgen rioolwerkzaamheden. De Parallelweg wordt hiervoor tijdelijk afgesloten. Met borden wordt een tijdelijke omleidingsroute aangegeven. De buurtbewoners zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant