Afbeelding
Foto: Rob Roorda

Nieuwe aed op gevel appartementencomplex ‘Koningshoek’

Buurt / wijk

NAARDEN - Op de gevel van appartementencomplex Koningshoek, op de hoek van Godelindeweg en Amersfoortsestraatweg achter Olsthoorn, prijkt sinds kort een aed. Bewoner Rob Roorda kwam hiervoor in actie en wist het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Het apparaat, inclusief plaatsen, kost circa 1.900 euro.

Hiermee is er weer een blinde vlek van de aed-kaart weggepoetst. “Er is wel een aed beschikbaar in De Lunet, maar die hangt binnen en is dus niet 24/7 beschikbaar”, vertelt Roorda. Daarom nam hij het initiatief voor een ‘eigen’ levensreddend apparaat dat wel gedurende de gehele dag ingezet kan worden. 

Hij wist de winkeliers om de hoek - Banketbakkerij Olsthoorn, Etos, Gall&Gall, Sportzaak Sportief en AH - zo ver te krijgen een bedrag te doneren. Ook de VvE van Koningshoek deed natuurlijk een duit in het zakje. “Inmiddels is de aed bij ingang B van het appartementencomplex geïnstalleerd en operationeel. En omdat deze buiten hangt moet hij ook verwarmd en verlicht zijn”, zegt Roorda trots. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant