V.l.n.r.: Alexander Luijten, Jorrit Eijbersen en Egbert Jan Rots.
V.l.n.r.: Alexander Luijten, Jorrit Eijbersen en Egbert Jan Rots. Foto: Bob Awick

Bouw sporthal Bredius van start; eind 2022 klaar voor gebruik

Buurt / wijk

MUIDEN - Na een lange voorbereiding is deze week de bouw van de sporthal op sportpark Bredius begonnen. Maandag sloegen wethouders Jorrit Eijbersen en Alexander Luijten symbolisch de eerste paal voor de fundering van de sporthal onder het toezicht oog van Egbert Jan Rots directeur Rots Bouw. In januari wordt de staalconstructie geplaatst en als alles volgens planning verloopt, is de sporthal eind 2022 gereed voor gebruik.

“We investeren hiermee echt in iets moois, niet alleen voor Muiden, maar voor alle sporters in onze gemeente, waar sterk behoefte aan is en waar jong en oud jaren van kan genieten. Een moderne en duurzame sporthal waar straks iedereen terecht kan, zowel de sportverenigingen als de scholen”, aldus wethouders Luijten en Eijbersen.

Lift

De sporthal - geschikt voor zaalwedstrijden en bestaat uit drie zaaldelen met onder in de plint kleedruimtes en een kantine - wordt zoveel mogelijk circulair gebouwd, waarbij delen losmaakbaar zijn, zonder het gebruik van kit en lijm tijdens de bouw. De wand- en dakpanelen zijn 100 procent recyclebaar en de sportvloer wordt gemaakt van gerecyclede oude sportvloeren. De wanden van de doucheruimten worden niet betegeld maar voorzien van gehard (gerecyclede) glazen wanden die weer verwijderd kunnen worden. Omdat de sportzaal zich op de eerste verdieping bevindt, komt er een lift in het gebouw zodat minder-validen de sportzaal ook kunnen gebruiken. 

Rots Bouw uit Aalten is de bouwer van deze bijzondere sporthal en Breman uit Genemuiden verzorgt de installaties. Op het dak van de sporthal worden zoveel mogelijk zonnepanelen aangebracht, hiervoor is de lokale energiecoöperatie Wattnu uit Bussum ingeschakeld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant