Afbeelding
Foto: Sandra Geerling

Bussumse Wereld BBQ komt eraan

Buurt / wijk

BUSSUM - Op De Groene Long in Bussum wordt binnenkort weer een Wereld BBQ georganiseerd met heerlijke hapjes uit alle windstreken. Houd het laatste weekend van mei maar vrij. 

Op zondag 29 mei vindt namelijk het feest plaats. Neem gezellig een kleedje mee of iets anders om op te zitten. Wil je muziek maken, neem dan je instrument of beste zangstem mee.

Spreek eens iemand anders 

De Wereld BBQ is altijd heel gezellig maar het elkaar ontmoeten staat centraal, vertelt de organisatie ons. Deze editie maakt een professionele fotograaf foto’s van mensen die elkaar ‘ont-moeten’. De foto’s worden, zeer waarschijnlijk, geëxposeerd op het gemeentehuis om de diversiteit en verbondenheid van onze inwoners te laten zien.

Op zoek naar de gouden munt

Tijdens de Wereld BBQ kunnen deelnemers meedoen aan een speurtocht waar je ook de gouden munt moet zien te vinden. Leuk voor jong en oud. Bovendien is er een geweldige prijs te verdienen, beschikbaar gesteld door de Cateringfabriek. De winnaar krijgt een friet menu voor maar liefst tien vrienden of vriendinnen!

Naast al het lekkers dat je als bezoeker kunt eten, kan men ook lekker bewegen tijdens de vele sporten en spelletjes georganiseerd door Gooise Meren Beweegt, ZLAM Zunday en Daan van de Wereld BBQ. Kinderen kunnen ook nog broodjes bakken, zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. De Wereld BBQ probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit jaar zijn er statiegeld glazen, eetgerei van karton en hout en wordt het afval gescheiden ingezameld. Ook probeert de organisatie energie via zonne-energie op te wekken. Het is echter nog niet zeker of dit gaat lukken.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:09
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Logo
Afbeelding
Drie GDP-moties bij behandeling Jaarstukken 2021 Jelmer Kruijt kan bijna juichen; na drie jaar krijgt vlag-motie eindelijk steun Politiek 30 jun, 08:00
Afbeelding
Overval op Nettorama Bussum Politie 29 jun, 20:05
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief