Volkstuinders De Westbatterij vertrekken naar Hoogerlust

  Buurt / wijk

MUIDEN - De volkstuinders van De Westbatterij vertrekken volgend najaar met hun tuintjes naar een stuk grond van Zorglandgoed Hoogerlust. Dat maakt de gemeente bekend. Afgelopen week werd een akkoord gesloten tussen de tuinders en de gemeente en KNSF.

De volkstuinders hebben al vele jaren een tuintje aan de dijk achter fort de Westbatterij, maar moeten daar weg vanwege de bouwplannen voor de KNSF-grond. Het vertrek zorgde voor veel onzekerheid voor de tuinders. Nu kan er toch een akkoord worden gesloten. Voor vele volkstuinders die al lange tijd tuinieren bij de Westbatterij betekent dat dat ze afscheid moeten nemen van hun zeer geliefde tuintje. Een deel zal niet meegaan naar Hoogerlust, anderen reageren erg verheugd dat ze nu weten wat er gaat gebeuren.

Leeghalen van volkstuintjes
Er worden nu plannen gemaakt voor het leeghalen van de volkstuintjes. De grond gaat leeggemaakt en opgeleverd worden door KNSF Vastgoed. Dat betaalt eveneens meer dan een ton mee om het vertrek van de volkstuintjes naar Hoogerlust mogelijk te maken.

De komst van de volkstuintjes naar Hoogerlust gaat niet zonder slag of stoot. De provincie Noord-Holland stelt hoge eisen aan de beeldkwaliteit van Zorglandgoed Hoogerlust. Dat komt doordat het stuk grond behoort tot de Stelling van Amsterdam en daardoor een grote cultuurhistorische waarde heeft. Daardoor worden kwalitatief hoge eigen gesteld aan de uitstraling van de volkstuintjes.

Aan het ontwerp voor de volkstuintjes op Hoogerlust wordt nu nog gewerkt. De gemeente praat erover met de volkstuinvereniging. De grondwerkzaamheden zullen dan volgend jaar zomer van start gaan. De grond moet geschikt gemaakt worden om er een volkstuin op te houden en er moeten erfafscheidingen en paden worden gemaakt.

Meer berichten