Buurt meer gerust over bouw Het Anker

  Buurt / wijk

MUIDEN - Buurtbewoners hebben een stuk beter gevoel over de toekomstplannen voor Het Anker, de plek waar nu het lege gemeentehuis staat. Dat laten ze weten na een gesprek met de gemeente.

De buurt was eerder erg boos toen de gemeenteraad besloot om 'uitsluitend sociale woningbouw' toe te staan op de plek. Ze hadden zelf hele andere wensen: een mengvorm van sociale en middensegmentwoningen; volgens hen past dat een stuk beter in de buurt. Daarnaast wenste de buurt een wijkgebouw, met behoud van de gymzaal. De buurt was bang dat het plan van de gemeenteraad vooral dat laatste zou dwarsbomen.

Een gesprek met de gemeente heeft echter veel opgehelderd. "Het was een goed en constructief gesprek, waarin duidelijk werd dat 'uitsluitend sociale woningbouw' gelezen moet worden als 'daar waar woningen worden gebouwd moeten deze binnen sociale woningbouw vallen'. Hetgeen inhoudt dat er ruimte is voor andere zaken naast woningen", zo laat de Wijkraad Mariahoeve weten. De buurt reageert dan ook tevreden.

De buurt heeft er wel op aangedrongen dat de planmakers de ruimte moeten krijgen van de gemeente om vrij met de plannen aan de slag te gaan, met ruimte voor creativiteit. Er wordt nog gekeken of de buurt zelf ook nog met de planmakers om tafel gaan zitten.

Meer berichten