Geen extra lampen P+R-terrein

  Buurt / wijk

MUIDEN - Er worden geen extra lampen geplaatst langs het P+R-terrein grenzend aan de snelweg en de wegen daar naartoe. Dat laat de gemeente weten na klachten van bewoners.

Bezorgde bewoners klaagden de afgelopen weken dat het 's avonds en 's nachts zo donker wordt op en rond het net aangelegde P+R-terrein. De klagers vrezen dat mensen gevaar lopen, op verkeersvlak en vanwege criminaliteit. Een van de klagers noemt het donkere P+R-terrein en de wegen daar naar toe een 'eldorado voor aanranders, zakkenrollers, autokrakers, drugsdealers en -kopers'.

De gemeente laat weten de problemen te hebben bekeken, maar heeft geen redenen om extra lampen te plaatsen of andere maatregelen te nemen. "We hebben gekeken of het voldoende wordt verlicht en of de normen worden gehaald. Dat is het geval", zo reageert de gemeente. Volgens de gemeente veroorzaken de naastgelegen snelweg en de Maxisweg voldoende 'strooilicht' om het gebied veilig genoeg te maken. De gemeente: "Het wegverloop kan prima worden overzien en ook kan worden waar genomen of er zich mensen op de paden bevinden".

Volgen
Hoewel de gemeente dus nu nog geen maatregelen gaat nemen, geeft het wel aan de zaak de komende tijd op de voet te volgen.

Meer berichten