Foto: Joost Lammers.
Foto: Joost Lammers.

Stadsraad 'not amused' over woorden provincie over P+R-terrein

  Buurt / wijk

MUIDEN - Stadsraad Muiden wil dat de provincie Noord-Holland zich meer bereid toont om mee te denken over een oplossing voor de problemen die ontstaan zijn na de verplaatsing van het P+R-terrein.

De stadsraad heeft hierover een brief gestuurd aan de provincie en nodigt haar uit voor een gesprek in Muiden. "En kom maar met de bus", is hun voorstel. Directe aanleiding was de reactie van de provincie op de brief van Gooise Meren die het probleem aankaartte. In deze brief legt de provincie de bal voor een groot deel terug bij Gooise Meren. De P+R blijft waar hij is, de gemeente moet maar met oplossingen komen en de provincie wil wel meedenken. Daar komt het kort gezegd op neer.

De stadsraad is not amused over de gang van zaken. "De inwoners zijn het sluitstuk van een bestuurlijke impasse. De gemeente wijst naar de provincie en vice versa. In haar schrijven stelt ze dat het gaat om een schrijnend probleem binnen de stadsgrenzen. De stadsraad geeft in haar brief ook aan dat ze al een drietal mogelijke oplossingen heeft. "Alle technisch haalbaar en met een beperkte financiële impact."

De gemeente reageert ook op de bewuste brief van de provincie. "Het oordeel van de provincie dat de gemeente haar zorgen omtrent het P&R-terrein te laat naar voren heeft gebracht, klopt niet met de feiten. De gemeente Muiden wees in 2010 Rijkswaterstaat al op de gevolgen." Rijkswaterstaat adviseerde vervolgens contact op te nemen met de provincie en zo geschiedde. Inmiddels is er overleg geweest tussen Gemeente, Connexxion, Muiderslot en Pampus. Tijdens het vervolg in februari worden concrete opties besproken. Ook de ideeën van de stadsraad worden meegenomen. Aldus de gemeente.

Meer berichten