Video

Fietspad naar P+R terrein is donker en onguur

  Buurt / wijk

MUIDEN - Het is er donker en onguur, het fietspad naar het gloednieuwe P+R terrein in Muiden. Het is niet verlicht en fietsers voelen zich onveilig. Na de slechte bereikbaarheid en bewegwijzering is dit de zoveelste klacht over het P+R terrein.

Bezorgde bewoners klaagden de afgelopen weken dat het 's avonds en 's nachts zo donker wordt op en rond het net aangelegde P+R terrein. Tot voor kort fietste Guus Kroon hier elke dag en dat geeft vooral 's avonds een onveilig gevoel. "Vooral het feit dat het donker is en er geen huizen zijn en een sloot hiernaast", vertelt de wandelaar. 

Klachten
En zo zijn er zo velen. De Stadsraad Muiden krijgt tientallen klachten van fietsers en wandelaars. "Ze zijn bang dat er iemand verstopt zit in de berm of iets dergelijks en dan vooral de mensen die thuis achterblijven zijn ongerust", zegt Hans van der Steen, voorzitter van de Stadsraad. 

De gemeente vindt dat er voldoende licht komt van de naastgelegen snelweg en de Maxisweg, dus ze gaan geen extra lampen plaatsen. "We hebben gekeken of het voldoende wordt verlicht en of de normen worden gehaald. Dat is het geval", zo reageert de gemeente tegenover het Muidernieuws. "Maar 's avonds rond 22 uur gaan deze lichten uit vanwege bezuinigingen en dan is het hier aardedonker. Het gaat een keertje mis daar kun je op wachten", vertelt Hans. 

Vernielingen
En mis gaat het al op het P+R-terrein zelf. Vandalen hebben meerdere fietsen vernield. Het ligt zo afgelegen dat er nauwelijks controle is. "Het is natuurlijk alleen voor automobilisten aangelegd en er wordt helemaal geen rekening gehouden met voetgangers en fietsers en dat vind ik een slechte zaak", aldus Guus.

Meer berichten