Gemeente praat over proef met extra busvervoer

  Buurt / wijk

MUIDEN - Er moet een proef gaan komen met extra busvervoer tussen het P+R-terrein en het Muiderslot. De gemeente praat daar momenteel over met busvervoerder Connexxion. Dat vertelde wethouder Van Meerten afgelopen week aan de gemeenteraad na vragen over het verslechterde openbaar vervoer.

Na het verleggen van de snelweg en het verplaatsen van het P+R-terrein wordt er veel geklaagd over het openbaar vervoer. Terwijl het voor alle werkzaamheden geen enkel probleem was om met de bus ergens naartoe te gaan, veranderde er de afgelopen maanden veel. De meeste bussen vertrekken van het P+R-terrein aan de snelweg, maar dat ligt veel te ver van de bewoonde wereld. Het gevolg: voor toeristen is het steeds weer een groot raadsel hoe ze vanaf het P+R-terrein naar het centrum van de stad kunnen komen en veel Muiders hebben ook problemen om met de bus ergens te komen.

Een extra bus tussen het P+R-terrein en het Muiderslot zou de problemen voor een groot deel moeten oplossen. De bus brengt bezoekers van de stad zonder problemen van het afgelegen busstation naar het Muiderslot en het centrum. Daarnaast zorgt het ervoor dat Muiders zelf ook vanaf het centrum, en eventueel andere haltes, naar het P+R-terrein kunnen komen. Dat pendelvervoer wordt nu af en toe door bewoners met elkaar geregeld.

Of de proef met de extra bus ook echt doorgaat moet snel bekend worden. Er wordt momenteel dus nog over gesproken tussen de gemeente en de busvervoerder. De gemeente voert eveneens nog stevige gesprekken met de provincie om ervoor te zorgen dat de problemen met het openbaar vervoer straks ook structureel worden opgelost. De provincie werkt aan een zogenoemde 'ov-concessie' die over twee jaar moet gaan gelden. Er wordt gelobbyd om Muiden meer op de kaart te zetten.

Meer berichten