CDA test openbaar vervoer, maar mist de bus

  Buurt / wijk


MUIDEN - Dat Muiden met het openbaar vervoer een stuk slechter bereikbaar is geworden sinds het verplaatsen van het P+R-terrein weet nu ook de provinciale CDA-fractie. De CDA-leden van Provinciale Staten testten zaterdag het openbaar vervoer van Noord-Holland, maar misten uitgerekend naar Muiden de bus.

De CDA'ers zouden vanaf het station van Weesp de bus naar het Muider P+R-terrein pakken. Doordat hun trein wat vertraagd was, misten ze net de aansluiting op de bus naar Muiden. Omdat de bus maar één keer per uur gaat en ze dus lang moesten wachten, besloten ze maar met de auto naar Muiden te gaan.

Vreemde zaak
Het voorval was voor het lokale CDA meteen hét voorbeeld om de problemen met het openbaar vervoer aan te kaarten, zo vertelt CDA-raadslid Arie Mastenbroek. "Ze vonden het zelf ook wel een vreemde zaak. We hebben dus benadrukt dat het beter moet, omdat veel mensen tegen hetzelfde probleem aan lopen."

Geen toezeggingen
Toezeggen dat het openbaar vervoer van Muiden beter gaat worden, konden de CDA-statenleden echter niet. Mastenbroek: "De OV-concessie loopt nu nog twee jaar door, dus pas daarna kan er wat veranderd worden. Maar ze hebben aangegeven dat het probleem nu de aandacht heeft en dat er ook echt naar gekeken gaat worden."

Meer berichten