Lange vrachtwagens door Muiderberg moeten geweerd worden

  Buurt / wijk

MUIDERBERG - Er moet een vrachtwagenverbod komen voor lange vrachtwagens van twaalf meter of meer door Muiderberg. Dat stelt de Dorpsraad Muiderberg.

Er komen nu vaak vrachtwagens door Muiderberg. Dat mag alleen als de vrachtwagens het dorp als bestemming hebben. Andere vrachtwagens mogen het dorp niet in, maar dat wordt nog weleens genegeerd.

Vaak muurvast
De vrachtwagens, en dan vooral de hele lange, zorgen voor veel problemen en staan soms muurvast. De lange gevaartes passen amper door de smalle straatjes van het dorp. Behalve dat het verkeer klem komt te staan, zorgen de vrachtwagens ook nog weleens voor schade aan auto's.

De dorpsraad hoopt nu dat de gemeente met het probleem aan de slag gaat. Wat de dorpsraad betreft worden vrachtwagens van twaalf meter of meer straks helemaal geweerd. Dat moet volgens hen op de verbodsborden komen te staan.

Bord ergens anders
Er staan al langer verbodsborden voor vrachtwagens aan onder meer de Nienhuys Ruyskade, vlak voor de entree van het dorp. Volgens de dorpsraad moet dat bord een stuk naar voren worden verplaatst. "Dat betekent dat de chauffeurs het verbod eerder zien en niet meer, zoals nu, vast komen te staan en dan soms honderden meters achteruit moeten rijden. Dat levert gevaar op voor het verkeer. De route is tevens een schoolroute voor de kinderen van de Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool", zo betoogt de dorpsraad.

De dorpsraad heeft een advies over de verkeersproblemen naar de gemeente Gooise Meren verstuurd. De gemeente moet er nog op antwoorden en laten weten of er eventueel maatregelen genomen kunnen gaan worden.

Meer berichten