Het laatste stukje A1-brug

  Buurt / wijk

MUIDEN - Ook het laatste deel van de oude A1-brug bij Muiden gaat eraan. De slopers zijn deze week begonnen bij de Weesperweg en hebben ongeveer twee weken nodig. Ook de steunpunten in de Vecht moeten nog worden weggehaald. Nog heel even en dan heb je vanaf de nieuwe Spieringbrug een vrij uitzicht op Muiden.

De sloop van de brug is begonnen in november en werd in delen opgesplitst. De sloop heeft een pauze van een maand gekend omdat de Weesperweg, die onder de laatste nog staande brugdelen doorloopt, afgesloten moet worden. Om de omleidingsroute tijdens de afsluiting zo kort mogelijk te houden is gewacht tot de verbindingsweg tussen de Verlengde Maxisweg (de weg die parallel loopt aan de nieuwe A1) en de Amsterdamse straatweg/Maxisweg open is. Dat scheelt een flink stuk omrijden, meldt Rijkswaterstaat.

De steunpunten in de Vecht hadden volgens planning al weg moeten zijn, net als de remmingwerken (de houten palen waar boten konden afmeren als ze voor de brug moesten wachten). Gisteren waren slopers hier opnieuw stevig met bulldozers in de weer.

Meekijken met de sloop
Wie de sloop van de Vechtbrug van dichtbij wil zien, kan een kijkje nemen van achter de hekken tussen de Vecht en de Weesperbinnenweg, aan de Muidense kant van de A1.

Meer berichten