Foto: Rijkswaterstaat
Video

Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke avondspits A1

  Buurt / wijk

MUIDERBERG - Rijkswaterstaat verwacht vandaag een drukke avondspits op de A1 richting 't Gooi, omdat de verkeerssituatie daar veranderd is en automobilisten nog niet aan de nieuwe indeling gewend zijn.

Dit komt door een omlegging van de A1 op knooppunt Muiderberg. Sinds vanochtend vroeg moeten auto's richting Almere links aanhouden en moet het verkeer naar Amersfoort rechts rijden. Eerder was dat precies andersom.

Door de nieuwe verbindingsboog kan het verkeer van Amsterdam naar Almere met een hogere snelheid doorrijden. "Het is gelukkig meivakantie, dat betekent dat er meer ruimte is op de weg om de goede keuze voor de afslag te kunnen maken", vertelt Niels van den Brink, verkeersmanager Rijkswaterstaat. "Maar er rijden 10.000 auto's per uur op dit punt, dus we hopen dat iedereen goed oplet."

Aan degenen die de afslag missen, is ook gedacht. Verkeer dat richting Almere wil, maar verkeerd rijdt, kan het beste draaien bij afslag Naarden. Verkeer dat richting Amersfoort verkeerd is gereden, kan bij Muiderberg even draaien. Op alle punten staan ook verkeersregelaars om de boel in goede banen te leiden. 

Meer berichten