Foto: Bob Awick

KNSF-grond beste plek voor school

  Buurt / wijk

MUIDEN - De te bouwen brede school voor Muiden moet komen op een kavel van het KNSF-complex. Dat stelt de gemeente na onderzoek naar meerdere plekken voor de school. De gemeenteraad praat later over de aankoop van de kavel.

De brede school moet de bestaande P.C. Hooftschool en de Jozefschool op den duur gaan vervangen. Er wordt nu gekeken naar enkele plekken waar de school zou kunnen komen: het KNSF-complex, de Brediusgronden even verderop en de plek aan de Constantijn Huygenslaan waar nu de P.C. Hooftschool staat. De gemeente heeft per plek gekeken naar onder meer de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid, de parkeermogelijkheden, de snelheid waarmee de school er zou kunnen komen en de financiën.

De kavel van het KNSF-complex scoort op nagenoeg alle punten het best. Alleen de plek op de Brediusgronden komt in de buurt, maar scoort vergeleken met het KNSF-complex slechter op de planning en de financiën en matig op de bereikbaarheid. De plek aan de Constantijn Huygenslaan valt op alle fronten af.

Of de kavel van het KNSF-complex wordt aangekocht om er een brede school op te gaan bouwen hangt af van de gemeenteraad. De raad hakt over twee weken de knoop door. Daarna moet een verdere planning bekend worden.

Meer berichten