Parkeren in Muiden Vesting? Gewoon het hele jaar betalen.
Parkeren in Muiden Vesting? Gewoon het hele jaar betalen. (Foto: Joost Lammers)

Straks geen blauwe zone meer?

  Buurt / wijk

MUIDEN - Als de gemeenteraad vanavond (woensdag) akkoord gaat met de aanpassing van de parkeerregels dan gaat dat voor Muiden forse gevolgen hebben. Doordat straks voor de hele gemeente dezelfde regels gaan gelden, wordt het onmogelijk om in de woonwijken nog met een parkeerschijf te parkeren.

De gemeente heeft bepaald dat het systeem met parkeervergunningen en parkeerschijven door elkaar niet meer kan. Dat komt vooral doordat het volgens het gemeentebestuur te druk wordt met wildparkeerders en andere mensen die langer parkeren zonder vergunning door hun parkeerschijf steeds te verzetten.

Met een amendement proberen PvdA, Fractie-Vlaanderen en Fractie-Kruijt de blauwe zones toch te behouden. De partijen stellen dat zowel bewoners als ondernemers momenteel erg tevreden zijn over het systeem. Het nieuwe systeem zou de situatie alleen maar verslechteren, zo menen ze. Het behouden van zowel parkeervergunningen als een blauwe schijf is volgens het nieuwe parkeersysteem eigenlijk niet mogelijk. Genoemde partijen proberen dat dus wel te bewerkstelligen. "Een derde smaak moet mogelijk zijn", zo menen ze.

Betaald parkeren
Er wordt ook nog gesproken over betaald parkeren in Muiden-Vesting. Dat moet straks gewoon nog het hele jaar en gaat € 2,40 per uur kosten. Volgens het gemeentebestuur moet dat ook wel om de toestroom van bezoekers naar Muiden te reguleren.

Met een amendement proberen PvdA, GOP, Fractie-Vlaanderen en Fractie-Kruijt dat nog aan te passen. Volgens de raadsleden kan het betaald parkeren alleen voor de zomer gelden, daarna zou parkeren gratis moeten worden. Betaald parkeren zou in de wintermaanden helemaal niet nodig zijn, zo stellen ze.

De partijen hopen tegemoet te komen aan een grote groep Muider ondernemers die het betaald parkeren, en dan vooral het hoge tarief, als een doorn in het oog zien.

Meer berichten