Eindelijk weer een bus door Muiden: 'Een mooie aanvulling op de bereikbaarheid'

  Buurt / wijk

MUIDEN - Een overwinning voor Muiders: nadat Muiden maandenlang afgesneden geweest van het openbaar vervoer heeft het sinds afgelopen weekend, na flink wat protest, weer een eigen busverbinding. Elke twintig minuten kun je als bewoner óf toerist richting de stad.

Het is een heuglijke dag voor de stadsraad van Muiden. "Het heeft een tijdje geduurd, maar we hebben het nu voor elkaar", vertelt Peter de Boer. "We zijn blij met deze buurtbus. We zaten er echt wel op te wachten dat ons dorp weer beter bereikbaar werd."

De bereikbaarheid van het stadje was namelijk fors verslechterd nadat afgelopen jaar de snelweg werd verlegd, en daarmee het P+R-terrein werd verplaatst. Sinds die tijd moesten veel inwoners en toeristen soms kilometers lopen om op de plek van bestemming te komen. Dit was voornamelijk voor veel ouderen een rampzalige ontwikkeling.

Ook het Muiderslot had veel last van het ontbreken van een busverbinding. Medewerkers zijn blij dat het voor de toeristen nu een stukje makkelijker is geworden om bij het kasteel te komen. "We kregen veel klachten over de slechte bereikbaarheid. Daarom zijn we heel blij dat de pendelbus er nu is, en onze bezoekers maar vijf minuutjes hoeven te lopen."

Toch heeft de stadsraad nog wel een kritische kanttekening. De route is namelijk niet optimaal. "Er is vooral rekening gehouden met de toeristen, omdat de bus wel bij het Muiderslot stopt, maar niet in het westen van Muiden", aldus Peter. "Een groot gedeelte van de stad is daarom alsnog afgesloten, dus wat ons betreft mag de route wel anders."

Heft in eigen handen
De stadsraad hoopt dit in de toekomst op te lossen door het heft in eigen handen te nemen. Vrijwilligers zullen dan een buurtbusje door Muiden laten rijden en dat brengt voordelen met zich mee. "We kunnen dan hopelijk ook zelf de route bepalen en daarmee de bereikbaarheid van Muiden nog verder vergroten."

Meer berichten