Zaterdag werd er nog volop geklust op De Brink.
Zaterdag werd er nog volop geklust op De Brink. (Foto: Carlijn Kolk)

Muiderbergers knappen muziektent zelf op

  Buurt / wijk

MUIDERBERG - De blikvanger van Muiderberg, de muziektent, staat al jaren te rotten. Hoog tijd dus voor een flinke opknapbeurt. Omdat de gemeente het verval maar niet aanpakt, besloten inwoners zelf de handen uit de mouwen te steken.

"De gemeente heeft andere prioriteiten in verband met de financiële middelen. Als wij het niet doen, was het waarschijnlijk pas over een paar jaar gebeurd", zegt voorzitter van de dorpsraad Harry Mock. De houten panelen en het trapje worden daarom vervangen.

Dit is onderdeel van de 'doe-democratie', vertelt Mock. Op deze manier is de klus goedkoper voor de gemeente en de inwoners en het gaat ook nog eens sneller. "We werken daarin wel samen met de gemeente. Zij leveren het materiaal en de dorpsraad, in dit geval het klussenteam, doet het werk." Wanneer het om meer ingewikkelde klussen gaat springt de gemeente ook bij. Zo nam ze bij de muziektent het herstel van de trap en de panelen voor haar rekening.

De muziektent was mooi op tijd klaar vertelt een meer dan tevreden Mock daags na het klaren van de klus. Afgelopen maandag vormde het al het decor voor een fotoshoot van een bruidspaar.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten