Geen extra haltes voor pendelbus

  Buurt / wijk

MUIDEN Er komen geen extra haltes voor de pendelbus en er komt geen aangepaste route. Daar wordt door bewoners van de stad al enkele weken om gevraagd, maar alles aanpassen kost teveel tijd tijdens deze proef.

De pendelbus rijdt al deze hele maand tussen het P+R-terrein en het Muiderslot. Daarmee werd tegemoet gekomen aan de slechtere bereikbaarheid waar de stad na het verleggen van de snelweg en naastgelegen bushaltes mee te kampen had. De bus rijdt nu elke dag drie keer per uur.

Al vanaf de komst van de bus wordt er geklaagd over het aantal haltes en de route. Burgemeester Han ter Heegde gaf toe dat het inderdaad handiger was geweest om een halte aan de westzijde van de stad te maken. Maar om nu nog zaken aan te passen zou volgens hem te veel voeten in de aarde hebben voor een relatief korte periode. "De buslijn gaat computergestuurd en als we iets willen veranderen kan het in verband met de techniek pas eind augustus operationeel zijn", aldus Ter Heegde. '"Zonde van de moeite", gaf hij aan. De proef met de pendelbus loopt namelijk tot eind september.

Ter Heegde verklaarde dat er nog overleg met specialisten en de stadsraad Muiden was geweest en dat gezamenlijk was besloten de route voor nu ongewijzigd te laten. Als er straks permanent een buurtbus gaat rijden wordt er wel gekeken of er extra haltes kunnen komen.

Meer berichten