Het koor zingt vrijdag in de Koepelkerk in Bussum.
Het koor zingt vrijdag in de Koepelkerk in Bussum. Foto: Deo Juvante

Kerstconcert Deo Juvante in Koepelkerk

Cultureel

BUSSUM - De christelijke koorvereniging Deo Juvante uit Huizen geeft vrijdag 9 december (20.00 uur) haar eerste kerstconcert van dit jaar in de Bussumse Koepel-/Mariakerk, gelegen aan de Brinklaan 40.

In de schitterende ambiance van deze kerk, die ook beschikt over een goede akoestiek, treedt het koor onder leiding van dirigent Hugo van der Meij, voor het voetlicht. Behalve het gemengde koor Deo Juvante geeft ook het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor zijn medewerking aan dit concert. Voor beide koren - samen ongeveer 140 zangers - is het hun tweede optreden samen. Op 8 oktober j.l. gaven zij ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van Deo Juvante een feestelijk concert in de Grote Kerk van Naarden.

Op de avond van 9 december voeren de koren gezamenlijk het kerstoratorium ‘Een nieuw Begin’ van componist Johan Bredewout uit; een muzikaal en goed in het gehoor liggend werk over de geboorte van Christus. Ook zingen beide koren traditionele kerstliederen. Sopraan Willemijn de Munnik brengt enkele solopartijen in de koorzang en een solistisch deel van het programma ten gehore. De zangers worden door verschillende musici begeleid: Rens de Winter (piano), Jaap Klootwijk (percussie), Pascal van de Velde (trompet) en Kees de Bruin (orgel). Alle musici staan onder leiding van dirigent Hugo van der Meij.

Kaarten kosten 15 euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar via de website www.deojuante.nl, bij de koorleden, bij christelijke boekhandel De Echo in Huizen en bij mw. D. van den Broek (telefoon 035-52627120).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant