Afbeelding
Foto: Floor Jansen

Swapparty van feestkleding bij De Groene Stijl & GRRU

Evenementen

BUSSUM - Swapshop De Groene Stijl en GRRU (De Groene Ruijter) aan de De Ruijterlaan 24a rollen donderdag 23 november van 18.00 tot 21.00 uur only voor dames de groene loper uit voor een kek feestkleding-ruilfeestje. Er is ook stijladvies van Renée Kouwenhoven.

Ook de volgende dag - Black Friday - is de winkel extra lang open (10.30 tot 16.00 uur). Want, zoals oprichter Floor Jansen zegt: “Zo kunnen jullie komen ruilen in plaats van kopen, want dat is een stuk liever voor de aarde, leuker voor je bankrekening en vooral ook beter voor je looks en imago.”

Enorme collectie

Terug naar de Party Hardy Swapparty. Deze vond vorig jaar voor het eerst plaats bij De Groene Afslag in Laren. “Het was een groot succes”, vertelt Jansen. “Ook nu hebben we alvast een enorm mooie preloved feestkledingcollectie apart gelegd. Zonder overdrijven: who needs new clothes?”

De toegang tot de kledingruilbeurs, waar je overigens ook kunt kopen, is gratis. Hoe gaat het ruilen van feestkleding en feestelijke accessoires in z’n werk? Jansen: “Neem goed spul mee, gewoon schoon en zonder schade. Wij bepalen of het kledingstuk ingehangen wordt. We ruilen alleen feestkleding, dus geen oude joggingbroek van je vader.” 

Regels

Inname gebeurt volgens de De Groene Stijl-regels. “Aan de hand van het merk en de mode bepalen wij het aantal punten dat je ingeleverde feestkleding waard is. Voor datzelfde aantal punten kun je vervolgens iets gaan uitzoeken. Je mag ook de punten op je klantenkaart gebruiken als je die nog hebt staan. Heb je niet genoeg punten of niets ingeleverd en wil je toch iets leuks mee naar huis nemen? De kledingstukken zijn ook te koop. Het aantal punten op het prijskaartje is ook het aantal euro’s”, laat Jansen weten.

Swapshop De Groene Stijl is normaal open van woensdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 16.00 uur en eenmaal per maand op zaterdag 12.30 tot 16.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant