Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto’s

Duizenden mensen rond Groote Zeesluis bij intocht van Sinterklaas

Evenementen

MUIDEN - Duizenden Muiders stonden zondag aan het begin van de middag op de Groote Zeesluis om Sinterklaas welkom te heten. Het werd een onthaal om in de boeken te schrijven. “We zijn heel erg tevreden. De opkomst was ook weer hoger dan vorig jaar, het is de hele tijd droog gebleven met zelfs een mini-zonnetje tussen de wolken door, dus we hadden het echt niet beter kunnen treffen”, aldus COF Muiden, die de intocht organiseerde.

“Sinterklaas kreeg een welkom zoals dat hoort. Hij was natuurlijk erg overweldigd door alle Muiders die zo massaal op waren komen dagen. En later op de dag in het Ketelhuis zijn er meer dan driehonderd kinderen met hun ouders nog even bij de Sint op bezoek geweest. Een prachtdag met héél veel geluk met het weer!”

Voor, onder en achter de schermen hebben meer dan vijftig mensen zich de afgelopen maanden, weken en dagen ingezet om deze intocht mogelijk te maken. “Oude Coffers, nieuwe Coffers: als je Muider bent dan zet je voor de Sint alle pretenties opzij en dan ga je ervoor”, laat de organisatie - Comité Openbare Feesten (COF) Muiden - op sociale media weten. “Iedere nieuwe vrijwilliger beseft zich pas op de dag zelf hoe ongelofelijk veel werk er in zo’n ‘dagje’ gaat zitten. Iedereen die zichzelf ooit Coffer heeft genoemd, weet: het is de meest verslavende hobby ooit.”

Sinterklaas gaat op 25 november extra boodschappen doen bij de Maxis; kinderen kunnen hem daar dan nog ‘spotten’. COF-woordvoerder: “En heel belangrijk: op 6 december neemt Muiden als een van de weinige steden in Nederland ook afscheid van de Sint. Dus als je Sint welkom hebt geheten na zijn lange reis uit Spanje... Waarom kom je ‘m dan ook niet eens uitzwaaien als hij weer een vol jaar terug naar Spanje vaart? Kun je meteen je lampion van Sint Maarten nog eens gebruiken!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant