Oud Valkeveen is een speelpark. De gemeente wil dat zo houden.
Oud Valkeveen is een speelpark. De gemeente wil dat zo houden. Foto: Bob Awick
Gesprek met de burgemeester

Burgemeester: geen problemen met Oud Valkeveen

Politiek

GOOISE MEREN - Veel getouwtrek momenteel tussen de gemeente Gooise Meren en de vastgoedondernemer achter Speelpark Oud Valkeveen, Golfbaan Naarderbos en het Naarderbos-strandje. Er wordt elkaar veel verweten, maar van ruzie is absoluut geen sprake. Dat meent althans burgemeester Han ter Heegde. 

Al het geharrewar over de 'vermakelijkhedenretributie' voor Speelpark Oud Valkeveen, het tegengaan van de verkoop van gronden van de Golfbaan Naarderbos, het getouwtrek over het beheer van het Naarderbos-strandje, de afgewezen aanvragen voor de bouw van attracties op Oud Valkeveen en vervolgens het nieuws dat Speelpark Oud Valkeveen een jaar lang geen bouwaanvragen meer mag doen omdat de gemeente eerst een nieuw bestemmingsplan moet maken. Er gebeurt momenteel veel tussen de gemeente Gooise Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit. 

Geen 'ondernemertje pesten'
De speelparkbaas stelt dat de gemeente Gooise Meren 'ondernemertje pest'. 

Burgemeester Han ter Heegde neemt daar afstand van. "Er wordt gezegd dat we na het van tafel vegen van de vermakelijkhedenretributie deze ondernemer bewust tegenwerken. Dat is natuurlijk niet zo. Wat er nu speelt en wat er toen speelde moet je los van elkaar zien. De vermakelijkhedenretributie (prettax) is toen niet doorgegaan. Daar is Oud Valkeveen heel blij mee en wij doen daar niet moeilijk over. Dat is een politieke afweging geweest en de gemeenteraad heeft daar over besloten. Punt. Nu komen er enkele aanvragen van deze ondernemer om op Speelpark Oud Valkeveen enkele attracties te plaatsen. Die moeten wij als gemeente toetsen aan de bestaande bestemmingsplannen, aan de gevolgen voor het milieu, overlast misschien voor de buren en gevolgen voor het verkeer. Dat doen we op een neutrale manier. Soms kunnen dingen wel en soms kunnen dingen simpelweg niet. En datzelfde geldt voor de ontwikkelingen rond de golfbaan", aldus Ter Heegde in het 'Gesprek met de burgemeester' van het BussumsNieuws. 

Bekijk het hele gesprek hieronder. 

Uit de krant