Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Doen rellen de najaarskermis de das om?

Politiek

BUSSUM - Het zou zomaar kunnen dat de najaarskermis van vorige week de laatste was. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde in het tweewekelijks gesprek met BussumsNieuws op GooiTV. De voornaamste reden: de relletjes op de eerste avond van het als kinderfeestje bedoelde evenement.

Met grote groepen rellende jongeren, veel vernielingen en zelfs twee betaste meisjes was de eerste avond van de kermis een waar slagveld. Veel extra politiemacht zorgde er de avonden erna voor dat het rustig bleef en de kermis leuk was.

De burgemeester overweegt het evenement te schrappen. "We hebben al een grotere voorjaarskermis. Daar hebben we ook al meer politie voor nodig. Dat is nou eenmaal anders dan vroeger. Het zou misschien beter zijn om de najaarskermis dan maar te schrappen. De extra inzet die we moeten doen om deze kermis leuk te houden weegt niet meer op tegen deze kleine kermis."

Het gedoe rond de najaarskermis is voor de burgemeester reden om te kijken naar de beveiliging van alle evenementen. "We moeten dat goed onder de loep nemen. We moeten per evenement kijken wat de risico's zijn, welke beveiliging de organisatie regelt en welke politie-inzet er nodig is. Dan moeten we kijken of alles tegen elkaar opweegt. Rond december komen we met een pakket aan maatregelen. Dan weten we ook wat we met deze kermis doen", aldus de burgemeester.

Uit de krant