Afbeelding
Foto: Hart voor BNM

Munneke Smeets over ontslag: 'Onbegrijpelijke zware afstraffing'

Politiek

GOOISE MEREN - Ex-wethouder Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM noemt haar ontslag een 'onbegrijpelijke zware afstraffing'. Dat zegt ze op Facebook.

Munneke Smeets nam donderdagnacht ontslag na een vertrouwensbreuk. Ze kreeg de hoon van de gemeenteraad over zich heen nadat ze genomen collegebesluiten over de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan wilde heroverwegen en de raad daar, zo vond de raad zelf, te laat of onvolledig over informeerde.

Het stak de gemeenteraad dat Munneke Smeets, volgens de raad zelf, op eigen houtje handelde. Ze erkent haar fout, maar vindt dat ze te zwaar wordt bestraft.  "Dat de meerderheid van de raad mij na een uitgebreid excuus voor een onhandig aangepakte zaak door een beginnende onzekere wethouder wegstuurt, is een onbegrijpelijke zware afstraffing. Met hart en ziel heb ik mij ingezet voor onze gemeente en ik had het graag afgemaakt, maar een fout werd mij niet gegund", aldus Munneke Smeets.

Ook het bestuur en de raadsleden van Hart voor BNM reageren erg teleurgesteld op het gedwongen vertrek van hun wethouder. "Ze ging zeer voortvarend te werk en oogstte in de korte periode van haar wethouderschap al snel veel lof. Dat het haar niet is gegund haar werk voort te zetten stemt het bestuur bitter", aldus Hart voor BNM. 

Uit de krant