Afbeelding
Foto: Bob Awick

Hart voor BNM gaat door als coalitiepartner, wethouder snel verwacht

Politiek

GOOISE MEREN - Hart voor BNM gaat door als coalitiepartner van VVD, D66 en GroenLinks. Dat maakt de partij bekend, anderhalve week na het opstappen van haar wethouder Marieke Munneke Smeets. 

Als voornaamste reden om na het opstappen van de wethouder toch door te gaan noemt Hart voor BNM het waar blijven maken van het vertrouwen van de kiezer. "De inwoners hebben tijdens de recente verkiezingen van maart 2018 een duidelijke wens uitgesproken voor de nieuwe politiek. Hart voor BNM groeide van 1 naar 4 zetels in de raad en kwam als grote winnaar uit de bus. Veel van onze speerpunten zijn opgenomen in het coalitieakkoord. We willen het vertrouwen dat de kiezers in onze partij hebben gesteld, waar blijven maken", aldus Hart voor BNM-fractievoorzitter Marieke le Noble.

Hart voor BNM heeft de afgelopen anderhalve week meerdere gesprekken gevoerd met de andere coalitiepartners. Maandagavond werd er ook met de leden van de partij gesproken.

Hart voor BNM zoekt nog naar een wethouderskandidaat om de weggevallen Munneke Smeets op de volgen. Naar verwachting wordt de nieuwe wethouder binnen afzienbare tijd bekend gemaakt. 

Uit de krant