Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester: 'Hoog oplopende juridische kosten Oud Valkeveen terecht'

Politiek

GOOISE MEREN - Er was lang getouwtrek over, maar Speelpark Oud Valkeveen mag toch gaan bouwen.

Het speelpark kreeg eerder deze maand, na slepende juridische procedures, alsnog negen vergunningen toegewezen die de gemeente eerder had geweigerd. PvdA en GDP stellen er nu raadsvragen over.

Bezwaar
Speelpark Oud Valkeveen maakte de afgelopen maanden met succes bezwaar tegen het weigeren van de vergunningen. "Het bleek niet tegen te houden", zegt burgemeester Ter Heegde erover. Het gegrond verklaarde bezwaar van Speelpark Oud Valkeveen zorgde de afgelopen weken wel voor wat scheve gezichten, vooral omdat de gemeente veel kosten maakte aan advocaten en ander juridisch advies.

Burgemeester verwacht meeste gedoe achter de rug te hebben
Het totaalbedrag aan juridische kosten voor Speelpark Oud Valkeveen, Golfbaan Naarderbos en het Naarderbos-strandje loopt al op tot rond de half miljoen euro. De burgemeester noemt de kosten fors, maar wel terecht. "Er kwamen veel aanvragen achter elkaar, er speelde veel andere dingen, en we moesten op vele fronten aan de slag. Daarnaast hebben we te maken met een grote en vermogende ondernemer. Het was logisch dat we daarom extern advies hebben gevraagd, we willen alles wel goed doen. We moeten het wel relativeren. Dat kost gewoon geld." De burgemeester verwacht het meeste gedoe rond Oud Valkeveen en de golfbaan nu wel achter de rug te hebben.

Overigens gaat Oud Valkeveen komende zaterdag 23 maart weer open.

Uit de krant