Afbeelding
Foto's: Bob Awick
Foto's

Gemeentehuis na weken van verbouwen weer half geopend

Buurt & wijk

BUSSUM - Het heeft heel wat werk gekost, er moesten vele vrachtwagens vol met puin voor worden weggereden, er werd heel wat gesloopt en vervolgens kreeg het gebouw een grote metamorfose: de eerste helft van de verbouwing van het gemeentehuis is achter de rug. De helft van het gemeentehuis opende vandaag de deuren weer.

Voordat de helft van het gemeentehuis deze week de deuren weer kon openen moest er vooral de dagen ervoor nog heel veel gebeuren. Alle apparaten moesten worden aangesloten en alles moest nog volop worden getest voordat de eerste bezoekers langs konden komen om hun paspoort aan te vragen of andere gemeentezaken te regelen. En dan moesten er ook nog eens heel veel spullen worden versleept: verhuisdozen vol werden er van het Naardense stadskantoor naar Bussum gebracht. Dat de verhuizing een hele operatie was, valt her en der nog goed te merken: enkele kantoren staan nog vol met dozen. Ambtenaren zoeken nog naarstig naar hun nieuwe plekje. Het gemeentehuis moet de komende dagen vertrouwd gaan voelen.

Voor de bezoekers was het vooral de eerste dag ook nog even zoeken. Naar de entree om maar wat te noemen. Deze werd verplaatst naar een heel andere kant van het gebouw. Eenmaal binnen worden bezoekers de komende weken nog opgevangen door gastvrouwen, zodat ze meteen de goede weg gewezen worden.


Uit de krant